Varia Premium paneli – lastnosti in montaža

ZAKAJ SE UPORABLJAJO?

Paneli VARIA so namenjeni dekoraciji in popestritvi fasade. Montaža je preprosta, paneli se enostavno prilepijo na željeno površino. Na koncu montaže se še prebarvajo v željeno nianso. Pripomorejo tudi k dodatni toplotni in zvočni izolaciji.
Varia paneli so standardnih dimenzij 294 * 1950 mm. Debelina je približno 50 mm in se razlikuje glede na tip panela. Paneli so izdelani iz tršega stiroporja, prekriti z 3 do 4 mm fine cementne malte.
Dimenzije panelov so prilagojene standardnim žagam, ki jih izvajalci običajno uporabljajo pri montažah.

STIROPOR

Varia Standard paneli imajo jedro iz stiropora obdelani so s cementnim nanosom v debelini 3-4 mm Poleg atraktivnega videza doprinesejo tudi k dodatni termični izolaciji.

Kamena Volna

Varia Mineral ima jedro iz kamene volne in je obdelana z cementnim nanosom 3-4 mm Je negorljiva, poleg dodatne toplotne izolativnosti pripomore tudi k izboljšani zvočni izolaciji.

Serija XPS

Za vlažne površine se uporabljajo paneli VARIA s sredico iz XPS-a.

MONTAŽA

Kje se uporabljajo?
Paneli VARIA so namenjeni dekoraciji in popestritvi fasade.
Na koncu montaže jih pobarvamo v želeni odtenek. Pripomorejo tudi k dodatni toplotni in zvočni izolaciji.

OPIS PANELOV

Varia paneli so standardnih dimenzij 294 * 1950 mm. Debelina je približno 50 mm in se razlikuje glede na tip panela.
Paneli so izdelani iz tršega stiroporja, prekriti z 3 do 4 mm fine cementne malte.
Dimenzije panelov so prilagojene standardnim žagam, ki jih izvajalci običajno uporabljajo pri montažah.

Montaža panelov ( lepljenje in vijačenje)

Panele na fasado praviloma lepimo s poliuretansko peno, ki je primerna za montažo na fasadi. Panele montiramo z zamikom minimalno 20 cm.
Ob montaži posamezne panele še začasno pritrdimo na podlago, da se prilagodijo ravnini fasade. Ko se lepilo strdi, vijake odstranimo. Odprtine pred barvanjem zadelamo s fugirno maso Unipor.

Izvedba vzdolžnih spojev

Vzdolžne spoje med paneli izvedemo s trajno-elastičnim kitom za zunanjo uporabo. Med posameznimi paneli pustimo 3-4 mm odprtine.

Izvedba prečnega spoja

Po dolžini spajamo posamezne elemente z razmikom 3-4 mm.
V vmesni prostor predhodno nanesemo fugirno maso Unipor® na oba profila in iztisnemo višek mase, ko približamo oba elementa na zahtevan razmik.
Višek malte odstranimo. Morebitne neravnine popravimo z istim materialom.

Priprava na barvanje

Po izvedeni montaži in fugiranju
rahlo pobrusimo spoje in s tem odstranimo višek malte.
Tako je površina pripravljena za barvanje.

Barvanje panelov

Barvanje se izvede s specialno trajno-elastično barvo Unipor® v niansi po vaši izbiri. Postopek barvanja je sledeč; Najprej gosto nerazredčeno barvo dvakrat nanesemo čez vse spoje, nato še dvakrat prebarvamo celotno površino.
Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani ter spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Hallostuck d.o.o. je pridobilo sredstva za sofinanciranje projekta v okviru Javnega razpisa P2 2022 – Spodbude za zagon inovativnih podjetij
Opis/naziv operacije: Inovativni fasadni paneli Varia
Namen – predmet operacije: Razvoj in prodaja akustične in protipožarne obloge fasade za dekoracijo in popestritev fasade.
Naložbo v skupni vrednosti 54.000 € sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj – www.eu-skladi.si
Začetek operacije 25. 2. 2022- zaključek operacije 30. 9. 2023.
Podjetje HalloStuck d.o.o. omogoča inovativen način dizajna, rešuje problem zvočne, termične in akustične izolacije za bivalne in poslovne stavbe. Naše rešitve so enostavne za vgradnjo, atraktivnega videza, požarno varne, zvočno in termično izolativne. Posnemajo vzorce iz narave. Naše produkte prodajamo na slovenskem, hrvaškem in nemškem tržišču.
magnifiercross